Zašto se odlučiti na PVC stolariju?

Najbitniji razlozi za ugradnju PVC stolarije su:
  • Visok omjer kvalitete i cijene
  • Smanjuje troškove grijanja i rashlađivanja zbog visokih termo izolacijskih svojstava
  • Odlična protuprovalna sigurnost
  • Zaštita od buke zbog odličnih zvučno izolacijskih svojstava
  • Dugovječnost i otpornost na klimatske uvjete
  • Lako održavanje
  • Besprijekoran estetski izgled
  • Velik izbor oblika, boja, i dekora
Ekološki aspekt PVC stolarije

Ugradnja PVC stolarije ekološki je višestruko isplativa jer nije potrebno posjeći nova stabla za drvnu građu. Staru PVC stolariju kao i ostatke od izrade nove moguće je u potpunosti reciklirati. Termo izolacijska svojstva omogućuju znatnu uštedu energije što smanjuje emisiju stakleničkih plinova.

Prednosti Fugaplast PVC stolarije

Za izradu PVC stolarije Fugaplast koristi ROPLASTO profile Njemačke kvalitete. Na profilu su otisnute oznake s imenom proizvođača i zemlje podrijetla, što jamči originalnost profila. Najbolji raspored komora u profilu i vrhunsko prianjanje štoka i krila što omogućuju brtve EPDM, te time poboljšavaju toplinska svojstva u prozoru i zaštitu od vanjske buke. Povećanjem visine lajsne za ostakljivanje smanjuje se rizik od pojave kondenzata na obodu stakla, povećanjem točke preklapanja krila na okvir omogućuju bolji brtveni položaj prozora. Ekološka osviještenost u izradi ROPLASTO profila, što može jamčiti proizvod izrađen u Njemačkoj. ROPLASTO profili su izrađeni sa čistim kalij-cink (Ca-Zn) stabilizatorom bez olova (Pb). Iznimno bijeli prozorski sustavi ROPLASTO stabilnost whiteline-extraweiss.

Okov

Osim što ROPLASTO tehnologija izrade pazi da izgled profila ipak je najbitnija funkcionalnost. U naše prozorske sisteme ugrađujemo ROTO okov, koji je vodeći proizvođač okova za PVC, ALU i drvenu stolariju.

Roplasto-sigla 4[1]

Da bi vaš prozor funkcionirao nakon dužeg vremena kao i prvog dana ROTO je razvio okov sa posebnom površinskom zaštitom (silver nano) kojim se smanjuje habanje te je time funkcionalnost produžena na duže vrijeme. Svi elementi okova međusobno se spajaju duplim vijcima, te time poboljšavaju čvrstoću samog okova (teže dolazi do preskakanja getribe i nazubljenih kutnih spojeva).

Mogućnost tri načina otvaranja prozora. Normalni nagib od 140 mm i mikro nagib koji je idealan za prostorije u kojima manje boravimo a potrebno je prozračivanje. Time dobivamo da nam se prostorija prozračuje, a prozor nas i dalje štiti od vanjskih nepogodnih utjecaja. Okov je konstruiran da krilo i okvir prianjaju na što više mjesta ovisno o veličini samog prozora. Da bi se onemogućile provale ili bilo kakvo nasilno kidanje krila od okvira na kutnim spojevima okova koristimo prihvate gljivičastog oblika.

Ojačanje u profilima

Odabir jačine armatura vrši se prema tehničkoj knjizi i veličini konstrukcije PVC stolarije.